diumenge, 13 de maig del 2012

Primavera!

Per fi, avui hem aprofitat un dia primaveral com cal per agafar les bicicletes i voltar Copenhagen! Dic un dia com cal perquè feia un bon sol i no plovia, però la màxima era de 15º, de manera que fins i tot he anat en tirants una estona però la major part de temps encara duia la jaqueta d'hivern... així és Escandinàvia!
Com ja sabeu, visc un pèl lluny de la ciutat, de manera que tenia moltes ganes d'anar-hi (de dia) i veure com ha canviat respecte a l'hivern. Suposo que recordareu alguna foto que vaig penjar ara fa uns mesos, o sigui que també podeu veure la diferència vosaltres mateixos!
Primer hem visitat Rosensborg Slot, un palau que està en plè centre però que per alguna raó desconeguda encara no havia vist. Hem preferit gaudir dels jardins i del sol en comptes de veure'l per dins, el dia s'ho mereixia!
Per no variar, als jardins hi hem trobat una estàtua de Hans Christien Andersen, probablement el danès més famós de la història.

Després ens hem dirigit al jardí botànic de la ciutat, on hem gaudit d'una nova passejada a l'aire lliure observant plantes de tota mena i, sobretot, les flors que s'obren arreu en aquesta època de l'any. Però sens dubte el punt clau ha sigut quan hem decidit fer ús dels diners estalviats de l'entrada del castell per fer el primer gelat de l'any!!!! Ja que tots els danesos anaven pel carrer menjant-ne, hem acabat caient en la temptació, i tot i que fos amb la jaqueta posada hem sentit la sensació d'estiu una mica més a prop. Tot és posar-se a imaginar...

Per rematar el dia, hem anat a passejar pel que crèiem que era un canal, però ara que ho he mirat al google maps, he descobert que són un conjunt de llacs artificials! Perquè no desemboquen al mar, ni en cap altre canal: tenen un principi i un final, com podeu observar aquí: http://g.co/maps/wxnrc. Søerne vol dir "els llacs", en danès. És molt típic pels joves danesos passar la tarda asseguts al pont de Dronning Louise, on comença el carrer Norrebrogade, prenent el solet amb una cerveseta a la mà. Aquesta és una vista del pont des de lluny, i els cignes que ocupen el llac.
Recórrer els carrers en bicicleta és una experiència diferent que m'agrada molt. La setmana passada ho vaig experimentar a Àmsterdam on vam llogar un parell de bicis per fer turisme, i em va agradar tant, que aquest cap de setmana no he pogut esperar a fer-ho aquí! És cert que el camí cap a la uni és ben bonic, doncs travessa un bosc esplèndid i un riu abans d'arribar a la civilització, però no té res a veure amb moure's pels carrers plens d'altres bicicletaires i sentir el bullici de la ciutat al teu voltant, a tocar. Definitivament ho faré més sovint!

2 comentaris:

  1. Clar que si!!! A anar en bici s'ha dit... de fet perquè són els països del nord d'Europa sinó per anar en bici? S'ha d'aprofitar que són tant plans!!!

    Quan la Liisa em va venir a visitar per Nadal, vam llogar bicis i vam fer turisme per BCN en bici!!! És genial, i més si fa solet i bon dia (tot i que encara no et puguis treure la jaqueta d'hivern).

    He mirat el link que has posat del google maps... que graciós... ni inici ni final, si si! I també m'he adonat que la muralla el castell és en forma d'estrella! A Helsinki, un castell que hi ha també es així.

    Bona nit!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí que és curiós que tingui forma d'estrella, i encara més que el de Helsinki també! Haurem d'investigar el motiu... que aquests nòrdics se les saben totes!!
      Bona nit :)

      Elimina